Sour & Sweet| Artisan Bakery

En İyi Kahvaltı Tabaklarından Biri

Caddebostan’da Sour & Sweet Artisan Bakery ‘deyim. Burası bir fırın daha çok yaptığı ekşi maya ekmek ve ürünleriyle ön planda fakat erken saatlerde gidince kruvasanın daha hazır olmadığını öğrenince kahvaltı tabağını denemek istedim.

Zeytinden başlayacağım zeytini oldukça beğendim 2 tip olan zeytin salamurası çok dengeli meyvemsi tadı korunmuş natural Muğla yöresinin zeytinlerinden oluşuyor. Erzincan tulumunun böylesini uzun zamandır tatmamıştım, harika kusur yok çok iyi yaşlanmış kurumamış kaliteli bir Erzincan tulumu.Toz gibi dağılması gerçek tulum duğununu kanıtlar gibi.Trakya eski kaşar da ala yaşlanmasına rağmen süt tadını korumuş çok iyi.Tam yağlı beyaz peynir de tuz az tutulmuş harika bir dengesi var. Roast beef harika bir eşlikçi her yerde verilen ambalajlı ürünleri yerden yere vuracak düzeyde. Ev reçeli bal kabağından tarçınlı şeker dengesi iyi ayarlanmış bir reçel veriliyor. Bu reçele bayıldım. Tabaktaki bal çiçek aromalarını damağa veren damağı hafif yakan gerçek bir bal geliyor bu bal da tabaktaki diğer ürünler gibi istisna. Tereyağ Doğu Karadeniz yöresine ait olduğunu sanıyorum az tuzlu harika bir aromatik yapısı var damakta bitimi uzun, kaliteli,ambalaj ürünü olmadığını damakta çok net hissedebiliyorsunuz. Köz kırmızı biber çok iyi bir eşlikçi peynirlerle. Ekşi mayali ekmek oldukça dokulu özellikle ezine ve eski trakya kaşarla müthiş uyumu. Damaga eksi maya tadını da gayet guzel veriyor. İçi nemli rutubet oranı yüksek bu ekmeğin dış kabuğu gevrek aynı zamanda uzamaya meyilli lifli.

Bu kahvaltı tabağı son zamanlarda deneyimlediğim en yöresel en kaliteli tabaklardan, fiyat başta biraz yüksek görünse de tadımdan sonra sonuna kadar hak ettiğini söyleyebilirim. Bir daha ki ziyaretimde kruvasan da denemek istiyorum. Kaliteli, yöresel peynirler, lezzetli ev reçeli olan bir kahvhaltı için kesinlikle öneririm. Porsiyonun oldukça yeterli olduğunu söylemeliyim.

5 üzerinden puanlama

Kahvaltı Tabağı 5
Lezzet/Fiyat Oranı 4,5
Genel Değerlendirme 5

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir