Güverte Moda

Merhaba bugün bir kokteyl tadımı için Güverte Moda ‘dayim. Biliyorsunuz son yıllarda kokteyller mekanlarda oldukça revaçta bir konu. Malesef servis personelleri bile kendini barmen veya barmaid ilan eder olmuş. Alkol ile meyve suyunu karıştırıp insanların önüne kokteyl diye getiren mekanlarda yok değil. Ama mekanlarda konuya önem vermeye başladı. Güverte Moda , Moda‘nın eski mekanlarından, zamanla biraz yüz değiştirdi ama Moda’nın eskilerinin tanıdığı bir mekandır. Sosyal Medya hesabını inceleyebilirsiniz. Güverte Moda Instagram

Güverte Moda ‘da tadıma menü dışı kokteyller ile başlıyoruz. Sağolsun barmaidimiz damak tadıma güvenerek bizi bir lezzet yolculuğuna çıkartıyor. Önden Apple Strudel ile başlangıcı yapıyorum. Elma ekşiliğine eşlik eden hafif yanık çubuk tarçını bardak yüzeyinde toz tarçınla adeta kokteylle kazımış. Kokteylin alkolü rom ama öyle akıcı bir hale gelmiş ki 6 cl lik rom olduğunu söylemeseler hissetmezdim. İpeksi tat yapısına karamelize şekerin etkisi var diye düşünüyorum oldukça güzel.

Ekşimsi koktelyleri seven benim için hazırlanan Bodrum Sunset tam benlik mayhoştan ekşiye kayan yapısıyla beğenimi kazanıyor. Cin bazlı bu kokteyl salatalık ile hafiflemiş soda ile ferahlığı desteklenmiş. Ana oyuncumuz ise satsuma.

Son menü dışı kokteyllim Pear Punch tatlı ekşi dengesi beğenimi kazandı. Viski bazlı bu kokteyl tualde armut citrik asit ile hafiflemiş taze kekik ile tam bir akşam iş çıkışı kokteyli olabilitesi yüksek. İçimi oldukça akıcı ve keyifli.

Artık menüye dönüyoruz ufak shot bardaklarında çoklu tadıma başlıyorum. Flame ile başlıyım sanki meyvemsi kokulu bir parfüm içiyorum. Bu kokteyli koklamaya doyamadım.Aperol, Campari, Malibu, lime Aquafaba reçete çok uyumlu ortaya içimi tatlımsı damakta uzun süre kalan keyifli bir kokteyl çıkmış.
Beni şaşırtan Rocky rakı, kavun likörü, votka, elma ekşisiyle favorilerim arasında. Bu ağır abileri dizginleyen bir barmaid dokunuşu gibi.

Güverte Moda ‘dan damağımda güzel tatlarla ayrılıyorum. İşletmecisi ile de tanışma fırsatı buldum. Uzun zamandır mekan işletmeciliğinde deneyimi olduğunu öğreniyorum. Bu mekanın hizmet anlayışına da kokteyllere de yansımış. Sağlık ve ağız tadıyla kalın…

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir