Fireroom

Fireroom herkesin bildiği gibi tv de bol bol gördüğümüz şeflerden birine ait bir mekan. Beni bir süredir takip edenler bilir, özellikle popüler olan yemek mekanlarını ziyaret etmeyi severim. Bu tip yerleri ziyaret amacım popülerliklerinin “Bir balon mu?” yoksa “Gerçekten çizgi üstü bir lezzet sunuyor mu?” diye tadarak bunu öğrenmek. Durum böyle olunca eşimle beraber Fireroom’un yolunu tuttuk. Falafel, kara trüf burger, taco kokoreç, churros deneyimleme fırsatım oldu.

Kara trüf burgerden başlayalım, siyah olan aktif karbon ekmek bence görüntüden ibaret, lezzete hiç bir katkısı yok. Hamburger köftesini beğendim. Izgara tadını alabileceğiniz, sulu bir yapıda, baharat dengesi iyi hafif tatlımsı bir sos eşlik ediyor. İyi bir hamburger deneyimi yaşattı.

Falafel de iyi denebilir ama daha iyilerini elbette deneyimledim. Falafel de biraz risksiz bir yol izlenmiş gibi geldi baz, ortada bir tadı var. Ben baharatların tadını damağımda biraz daha almak isterdim.

Taco kokoreç bence sunumu yüzünden beni memnun etmedi. Taconun içinde kokoreçten çok eşlikçi malzeme doldurulmuş, kokorecin tadını hakkıyla alamıyorsunuz. Ama kokoreci tek deneyimlediğimde hakkıyla yapılmış bir İzmir kokoreci olduğunu söyleyebilirim. Tacolar da malesef yufkadan hallice durumdaydı pek memnun etmedi. 

Yemek sonrası churros siparişi verdik. Churros dışı çıtır ama lezzeti istediğim gibi degildi. Sosla hersey guzel ama tek yediğim de ki churros asıl sossuz tadılır, tek başına da güzeldir, baskın tarçın baharatlı tadı beklediğim etkiyi yaratmadı. Yine de sınıfı geçer diyebilirim.

Deneyimlediğim şeylerin içinde en çok eşlikçi olan bamya turşusunu beğendim, kırmızı soğan turşusu da güzeldi. Her yemeğin ya yanında verilen ya içine konan patates cipsi bana fazlasıyla kolaya kaçma bir uygulama gibi geldi. Fireroom ‘un bende bıraktığı etki bir daha gider miyim? Belki giderim ama gitmesem de olur…

5 üzerinden puanlama

Kara Trüf Burger 4
Falafel 3,5
Kokoreç Taco 3
Churros 3,5
Lezzet/Fiyat Oranı 3
Genel Değerlendirme 3,5

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir