Çok Çok Thai

Herkese merhaba Thai mutfağının İstanbul’daki öncülerinden olan Çok Çok Thai ‘ye bir ziyaret gerçekleştirdim. Çok Çok Thai Michelin rehberinde 2023 ve 2024 listesinde yer bulan ve Tayland Hükümeti tarafından verilen Thai Select Classic ödülüne sahip isimli bir restoran. Şefi Khun Nuch Tayland kraliyet ailesine yıllarca hizmet etmiş. Restoran Thai yemeklerini orjinine sadık kalarak tabaklara taşımayı hedefleyen bir mekan.

Öncelikle başlangıç olarak Neua Sa Te ile start veriyorum. Dana etini şef köri baharatları ile marine etmiş. Ayrıca hindistan cevizi sütünde dinlendirilmiş bu yemek çok iyi bir başlangıç. Etler marinasyonun sonucunda yumuşacık bir kıvam almış. Körinin dengeli kullanımıyla et severlere önerebileceğim bir başlangıç olmuş. Ardından Pa Pia Phak Thot ile yine bir Thai klasiği ile devam ediyorum. Bu sebzeli kızartılmış böreğin dışı çıtır içi taze sebzelerden oluşan bir harç ile servis ediliyor. Thot Mun Pla son başlangıç tabağım. Bu deniz mahsüllü levrek ve karides karışımı yöresel baharatlarla harmanlanmış, köfte reçetesine sağdık kalınarak hazırlanmış. Bu üçlüden favorim Neua Sa Te.

Aslında yüksek acıyla çok aram yok ama karakteristik bir Thai lezzeti olan papaya salatası sipariş veriyorum. Az acılı olduğunu söyleyemeyeceğim ama insan acısına alışıyor. Ferah tadı acı ile harmanlayan bu salatayı beğendim.

Ana yemek olarak Pad Thai Kung Sod tercih ediyorum. Demirhindi meyvesi, soya sosu,yeşil soğan, soya filizi, tofulu üzerinde karidesle servis edilen klasik noodle yemeği. Bir çok keskin tadın bu tabakta dengeli kullanımı Tayland mutfağının özeti niteliğinde.
Son olarak kapanışı yeşil çaylı cheesecake ile yapıyorum. Yeşil çay aromasının gayet yakıştığı başarılı bir cheesecake olmuş.

Çok Çok Thai’deki ziyaretim boyunca her konuda tüm sorularımı yanıtlayan Burçin Bey servisten öte bir hizmet veriyor. Oldukça fazla yemek denediğim için bu sefer puanlama yapamayacağım. Gerek kendine has sakin ambiyansı, gerek servis kalitesi, gerek karakteristik tatlarıyla özellikle Uzakdoğu mutfağını sevenler ve Tayland mutfağının orjinal reçetelerini tatmak isteyenler için uğranılması gereken bir adres. Mekanın web sitesini inceleyerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Homepage – Türkçe – Cok Cok Thai

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir