Arze İstanbul

Bugün Lübnan Mutfağı temsilcilerinden Arze İstanbul ‘u ziyaret ettim. Mekan Üsküdar merkezde Uncular sokağında burası eskiden hırdavatçıların bulunduğu bir sokaktı, şimdi yeme & içme mekanlarına ev sahipliği yapıyor. Etraftan bahsetmek pek adetim olmasa da mekanda ve sokakta kendimi yabancı hissettiğimi söylemeden geçemeyeceğim. Sanırım önümüzdeki dönemde bunu çokça yaşayacağız …

Eşimle paylaşımlı yiyeceğimiz menü tercihlerini yaparak bir Arze tabağı ve bir de falafel dürüm sipariş veriyoruz. Arze tabağında humus, batata harra, tabbule, tahinli sos ve 6 adet falafel geliyor. Falafel dürümden başlayalım. Eğer burada tek bir şey sipariş verecek olsam bu falafel dürüm olurdu. Dürümün sarılı olduğu ekmeği, içeriğinin miktarını, sos ve malzeme uyumunu oldukça beğendim. Gelelim falafele dışı oldukça çıtır, içi dozunda baharatlı ve boş değil, sıkı harçlı. Bazı falafeller baharat bombası oluyor, ben tatların dengeli olması gerektiğini düşünenlerdenim. Arze’nin falafelini her anlamda başarılı buldum. Humus bir Lübnan restoranından beklendiği gibi gayet iyi bir kıvam ve tat bütünlüğünde. Tabbule salatasının burada iyi bir temsilcisini tadıyorum. Malzemeler gayet taze, ekşi dengesi kaçmamış, gayet başarılı. Batta hara’da genel anlamda ekşi dengesiyle iyi olsa da ben biraz gevrek olmasını tercih ederdim. İki tane eleştirim var. İlki Lübnan ekmeği belirli bir seviye üstünde olsa da taze ve sıcak servis edilebilse harika olurdu. İkinci eleştirimde böyle yerel ürün çalışan bir restoranda güzel, nitelikli yoğurttan bir ayran olmalıydı. Seri üretim, kapalı ayran bu yemeklerin yanına bence yakışmadı.

Arze genel olarak lezzetlerinden keyif aldığım bir yer oldu. Mutfak personelide gördüğüm kadarıyla işin merkezinden gelen kişilerden oluşuyor. Sokaktaki ortam bana hitap etmese de Arze’yi özellikle falafel sevenler için önerebilirim. Ağız tadıyla ve lezzetle kalın.

5 üzerinden puanlama

Falafel dürüm 4,5
Falafel 4,5
Tabbule 4,5
Batta Harra 4
Lezzet/Fiyat Oranı 4,5
Genel Değerlendirme 4,5

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir