Antakya Mutfağı

Antakya Mutfağı tabelasız bir müessese kendilerini tabelasız mutfak olarak da tanımlıyorlar. Bulmakta biraz zorlanabilirsiniz gerçekten tabelasız zaten insan içinden herkes de bulmasın diyor. Burası o kadar samimi, kendi halinde bir yer ki buranın samimiyetini bozacak kişi hiç gelmesin diyor. Hele ki Taksim gibi insan profili git gide düşen bir yerde buranın kendi halindeki samimiyeti beni şaşırttı.

Gelelim yemeklere ben mekanı yazmadan önce 2 kere ziyaret ettim. Öncelikle ordöv meze tabağı ile başlayalım. Humus, tuzlu yoğurt, patlıcan yoğurtlama, zahter, fuli, zeytin salatası hepsi gerçekten birbirinden nefisti hiç birinde endüstriyel tatlar almadım. Yanında gelen biberli ekmeğe dikkat sizi erkenden doyurmasına izin vermeyin 🙂 Ardından gelen lahmacun,kaytaz,içli köfte, oruklu karışık tabağı 3. ve 4. resimde görebilirsiniz. Favorim kaytazdan başlayacağım hafif tatlımsı puf hamuru biberli domatesli iç harcıyla harika bir uyum yakalamış. Lahmacun da Antakya usulü daha Antep’e göre daha kalın hafif yumuşak hamurlu dışlara doğru daha gevrek özellikle iç harcı çok dengeli. Oruk ve içli köfte de gayet lezzetliydi es geçmemek lazım.

Harbiye usulü tavuğu bilenler bilir dışı çıtır hafif yanık ve soslu kabuğunun altında sulu bir tavuktur. Daha önce Harbiye usülü tavuk yememişlere tavsiye ederim. Bu tavuğun sırrı hafif ateşte uzun süreler pişmesi. Denediğim et şişte yine dana olmasına rağmen oldukça yumuşak bunu da hafif ateşte uzun süre pişmesinin etkisi var.

Denediğim ceviz tatlısı ve Antakya usulu kirece yatırılan çıtır kabak tatlısını mutlaka denemenizi öneririm.

Antakya Mutfağı gerçekten farklı bir yer Can Abi ve İlyas Abi’nin misafir perverliği, müşteriye yaklaşımı gerçekten insanı evinde hissettiriyor. Lezzetleri de sizi Antakya’da hissettirecek…

5 üzerinden puanlama

Ordöv Meze Tabağı 5
Kaytaz 5
Lahmacun 4,5
Oruk 4,5
İçli Köfte 4,5
Harbiye Tavuk 5
Lezzet/Fiyat Oranı 5
Genel Değerlendirme 5

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir