Altın Sini

Balcan patlıcanı sezonu bitmeden bir patlıcan kebabı yiyim dedim ve soluğu Avcılar lokasyonundaki Altın Sini de aldım. Bilenler bilir patlıcan kebabı balcan patlıcanından olur başka patlıcandan yapılan patlıcan kebapları orjinal patlıcan kebabı sayılmaz bana göre.
En son 1 ay önce filan İstanbul dışında bir patlıcan kebabı tatmıştım ve malesef balcan değildi hiç mi hiç keyif vermemişti. Bu sefer Altın Sini ‘deyim ve gerçek balcandan kuyruk yağlı zırh kıymalı bir kebap tatma fırsatı buldum.

Tadım detaylarına hemen geçelim isterseniz. Önden bir tablacı salatası istedim olması gerektiği gibi taze yapıldı. Patlıcan kebabı yiyorsanız fazla bir eşlikçiye ihtiyacınız olmaz ondan daha fazla eşlikciye ihtiyaç duymadım. Kebabın eti kuyruk yağı ile zırhtan geçirilmiş iri taneliydi. İyi bir zırh kıyması hemen dağılır buradaki de kuyruk yağ oranı iyi ayarlanmış kurutulmadan pişirilmişti. Orjinal balcan patlıcanı kabuğundan hemen ayrılır ve kenarları pütürlü dokulu olur ve terletilir ki et ile patlıcan ile özdeşleşsin. Yani patlıcan kebabı yiyeceseniz en az yarım saat kebabın terlemesini beklemeniz lazım biraz beklemeyi göze almanız lazım. Çift şiş bir kişi için oldukça büyük porsiyon tavsiyem tek şiş sipariş etmeniz. Benim biraz acelem vardı daha iyi dinlense daha iyi sonuç olabilirdi.

Altın Sini balcan patlıcan kebabı için doğru adres iyi bir zırh kıyma ve balcan patlıcanı ile damak şenlendirdi. Mekanın sahibi Mahmut Bey işine oldukça özen gösteriyor saolsun kendi elleriyle hazırladı. Mekan salaş olsa da lezzet olarak iyi sezon bitmeden balcanı burda tatmanızı öneririm. Fiyat konusunda da emsallerine göre oldukça ulaşılabilir.

5 üzerinden puanlama

Patlıcan Kebabı 4
Lezzet / Fiyat Oranı 4,5
Genel Değerlendirme 4,5

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir