Kilisli Hadımköy

Kilisli Hadımköy ‘ü bir kaç yerden duymuş ve hakkında çoğunlukla iyi şeyler okuyunca uğramak istedim. Daha salaş bir kebapçı beklerken beyaz servisli ütülü masa örtülü bir restoranla karşılaştım.

Garson arkadaşla ufak bir istişarenin ardından Ali Nazik siparişi verdim öndende bir fındık lahmacunu istedim. Önden gelen manda yoğurdu ekşimtrak oldukça yağlı muhtemel %100 manda sütünden damakta yağ gibi kayarken doygun süt yağı tadını ekşi maya tadıyla deneyimi tam puan. Lahmacunun iç harcını oldukça beğendim muhtemel döş veya iç yağ ile harmanlanmış gayet sulu et tadını damağa çok güzel veren bir lahmacun tattım. Alt taban gevrek ama bu sulu iç harç daha gevrek olmasını biraz engellemiş fakat iç harç tam puan. Bu arada soğan değil sarımsak lahmacun idi uzun zaman sonra bir mekanda sarımsaklı lahmacuna rastladım.

Gelelim Ali Nazik Kebabına önüme gelen kıymadan değil kuzudan yapılmış olan versiyonuydu. Ali Nazik’in yogurtlu gerçek köz patlıcan alt yatağının kıvamı eşlikçisi tırnak pide ile lezzeti gayet yerinde. Kuzuların pişmesini özellikle çok beğendim sulu bırakılmış fakat kıymadan yapılan orjinal Ali Nazik gibi alt yatağa yağını vererek gerçek uyumu yakalamamış. Ayrı ayrı yenildiğinde yine keyif veriyor.

Kilisli Hadımköy ile ilgili genel değerlendirmem lahmacun gerçekten güzel biraz daha gevrek tabanı olsa tam puan, manda yoğurdu harika. Kuzudan Ali Nazik’in alt yatağı ile uyumsuzluğu biraz keyfi törpülüyor üstelik menüdeki kıymalı versiyonunuyla fiyat farkı bilgisi verilmeden müşteriye verilmesi bence doğru değil. %10 kuver de alınıyor. Lezzet/fiyat oranı daha iyi olabilirdi diye düşünsem de iyi bir kebap deneyimi yaşattığını söyleyebilirim.

5 üzerinden puanlama

Lahmacun 4,5
Ali Nazik (Kuzudan) 4
Lezzet/Fiyat Oranı 3,5
Genel Değerlendirme 4

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir