700 Gr

Klasik kahvaltı insanı olduğumu daha önce de söylemiştim fakat yeni nesil kahvaltı mekanlarında klasik kahvaltı dışında daha kompakt kahvaltıların güzel örnekleri ile karşılaşabiliyoruz.Fakat bugün 700 gr Bakery’de tercihimi mini kahvaltıdan yana kullanıyorum.

Kars kaşarı ile başlayalım, genç süt tadını damağa tuzlu aroması ile güzel veriyor. Daha olgun sevenler belki eleştirebilir ama gayet güzel genç aromatik bir kaşar.

Poşe yumurta güzel olması gerektiği gibi üzerine kimyon koyulmuş gayet hoş birliktelik olmuş.

Tam yağlı ezine peynir tam istediğim gibi yoğun kremsi yağlı sert iyi bir mandra peyniri damakta bitiminin gayet uzun olması bunu kanıtlar nitelikte.

Marine tereyağ tuzlu tip çok güzel fakat ben çörek otu gibi keskin bir baharat yerine daha yumuşak meyvelerle bir marinasyon tercih edebilirdim.

İsli lora şapka çıkarılır, is ile lorun yumuşak tat yapısı birbirini tamamlayarak çok güzel bir birliktelik oluşturmuş. Kremamsı hali de uzun zaman damakta kalmasını sağlıyor. Şahane en sevdiğim ürün isli lor oldu.

Salata taze hafif nar ekşili dereotu nane maydonozla gayet güzel olmuş öyle güzel bir nar eksi kulanılmış ki daha burnuma yaklaştırırken damağı dolduruyor.

Portakal kabuğu reçeli açıkçası çok sevdigim de bir reçel değil ama yine de biraz daha portal asidinin acısının süzülmesini ehlileştirilmesini tercih ederdim. Yine de güzel doğal bir ev reçeli tadını sunuyor.

Tereyağ çörek otlu portakal kabuğu reçeli acımtrak ortaya sert karakterli bir birliktelik çıkıyor en azindan bir taraf yumuşak olmalıydı.

700gr’ın ekşi mayalı ekmeklerinin gayet güzel olduğunu belirtmeden geçmemek lazım.

Genel anlamda evdışı ambalajlı ürünlerinlerin kullanılmadığı 700 gr kahvaltısını beğendiğimi söyleyebilirim. Yukarıda belirttiğim reçel ve tereyağ uyumsuzluğu belki o güne özel bir şeydi onun ortadan kalktığını var sayarsak rahatlıklı önerebileceğim bir kahvaltı olurdu.

5 üzerinden puanlama

Kars Kaşarı 4
Ezine Peynir 4,5
Marine Tereyağ 4
İsli Lor 5
Söğüş Salata 4,5
Portakal Kabuğu Reçeli 4
Lezzet/Fiyat Oranı 4
Genel Değerlendirme 4

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir