Köfteci Odabaşlar

Bayramoğlu Döner’e giderken Köfteci Odabaşlar ‘ın önünden geçmiş ve doluluğu dikkatimi çekmişti. Sonradan internetten şöyle bir bakınca bayağı bilinen bir köfteci olduğunu gördüm. Asıl Köfteci Odabaşları ‘ın asıl ve eski yeri bildiğim kadarıyla Beykoz’da Soğuksu tarafındaymış, burasıda bir şubesi.

Kapıdan içeri girince sizi köfteci salaşlığında bir mekan karşılıyor, köfteciye gelipte başka bir şey yemek düşünülemez. Köfteye gelecek olursak tahminim %20-%30 arası kuzu gerisi ağırlı dana etinden yapılmış bir harç. Fazla baharat tadı almadım baharat minimum veya varla yok arası, bağlayıcı veya ekmek miktarı az tuttulmuş sıkı bir köfte. Ayrıca köfte harcının uzunca süre dinlenmiş olduğunu damaktaki karakterinden söyleyebilirim. Yanında eşlikçi olarak donmuş hazır olmayan ev tipi patates kızartması veriliyor. Diğer eşlikçilerden biber turşusunun asiditesini biraz yüksek bulmakla birlikte, ateşe gösterilen kızarmış ekmeklerin köfte ile uyumunu beğendim.

Köfte ile piyaz birlikteliğini hep sevmişimdir, her ne kadar mekanın piyazını iyi diyebileceğim lezzette bulsam da “salatalı piyaz” konsepti malesef burada da karşıma çıkıyor. Piyazda domates, yeşillik olmaz! Mekanda içtiğim manda sütünden kapalı şişe ayranı oldukça beğendin sanırım bir tarım kredi kooperatifinin ürünüydü net markasını hatırlayamıyorum.

Hayrabolu Tatlısı da denedim, şeker dengesi iyi tahinle seven tercih edebilir ama ben sade daha çok seviyorum. Yanında gelen kaymakta yeterli düzeyde kaliteye sahipti. 

Genel anlamda köftesinin lezzetini iyi düzeyde bulduğum Köfteci Odabaşlar ‘ın köftelerini ev tipi köfte, İnegöl Köfte arası olarak tanımlayabilirim. Eskiden daha lezzetliydi diye bir kaç yorum duydum ve okudum fakat benim ilk ziyaretim olduğundan bu konuyla ilgili yorum yapamıyorum.

5 üzerinden puanlama

Köfte 4
Piyaz 3,5
Hayrabolu Tatlısı 4
Lezzet/Fiyat Oranı 3,5
Genel Değerlendirme 4

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir