Çömlek Kuru Fasulye

Çömlek Kuru fasulye ‘ye geçen sene de bir ziyaret gerçekleştirmiştim. Son durumunu görmek için tekrar ziyaret etmek istedim.

Beni takip edenler bilirler mekan dekorasyonu, sunum gibi konulara pek takılmam ama buradan içeri girer girmez mekanın köhne, bakımsız, eski havası hemen gözünüze çarpıyor. Sanki ölü toprağı serpilmiş gibi loş ışık, oturduğumuz masanın yanındaki pencerenin çerçevelerinin boyaları atmış, tabakların uçları kırılmış, bir de mekanla uyumsuz rakı sohbeti müzik eklenince iyice yemeğini ye kalk modunda bir durum oluşuyor. Şehrin beton şehir manzarası zaten mide bulandırıcı ben arkamı dönüp oturdum bazıları manzara için geliyor, anlamak mümkün değil…

Kuru fasulye, pilav ve manda yoğurdu siparişi veriyoruz. Siparişler kısa bir süre içinde masaya geliyor. Kuru fasulyeden başlayayım şeker fasulyeden yapılmış çömlek toprak kapta piştiğini damakta hissedebileceğiniz helmeli bir kuru fasulye geliyor. Kuru fasulye yağı ayıklanmış dana parça etli ve et miktarı gayet yeterli. Çömlek gibi helmeli kuru fasulye yapılan yerlerde bazen tabağın dibinde bir yağlı salça deryası bulursunuz, durum burada bence kararında bırakılmış, tabağın altında az bir yağ vardı. Pilav tereyağlı ve kavrulmuş şehriyeli, tane tane tereyağını damağa veren bir pilav. Manda yoğurdunu zaten çok seven biri olarak ekşimsi, inek yoğurdundan daha yoğun kıvamlı yapısıyla harika giderseniz denemenizi tavsiye ederim.

Yemeğin ardından tatlı bir şey yemek istedik, servis yapan arkadaşa ne tavsiye edersin diye sorduğumuzda ev baklavası, sütlaç tavsiye edebileceğini söyledi ve ev baklavası siparişi verdik. Fakat önümüze ev baklavası diye koca karı gerdanı geldi. Koca karı gerdanı da bence o günün değildi. Pek beğendiğimi söyleyemem.

Çömlek Kuru Fasulye ile değerlendirmeme gelecek olursak, kuru fasulye pilavını beğensem de eski tadında değildi. Bir de geçen sene gittiğim de kuru fasulyesi daha yağlıydı yani bir istikrar sorunu var gibi. Manda yoğurdunu tavsiye ederim, baklava adı altında getirilen koca karı gerdanından memnun kalmadığımı söylemem lazım.

5 üzerinden puanlama

Kuru fasulye 4
Pilav 4
Manda yoğurdu 4,5
Koca karı gerdanı 2,5
Lezzet/Fiyat 4
Genel Değerlendirme 4

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir