Ruhha Lahmacun

Kadıköy Ruhha ‘ya ilk açıldığı hafta uğramıştım, o zaman özellikle iç harcıyla ilgili beğenmediğim yönler vardı. Potansiyeli olduğunu düşündüğüm mekanlara mutlaka ikinci bir şans vermeyi isterim. Bu yüzden Ruhha’ ya bir kere daha uğrayıp, lahmacununu tekrar denemek istedim.

Lahmacun hamurundan başlayalım, hamurun ara katman gibi bir sorunu yok tabanla iç malzemeyi tutan katmanın bir ve bütün olması güzel. Gevrekliği yeterli. Biraz daha tahıl tadı almak isteyebilirdim belki karma veya un değişimiyle yakalanabilir ama iyi bir hamuru var kesinlikle kötü diyemem. Gelelim iç harca burada biraz göreceli olmakla birlikte ben biraz daha az baharatlı seviyorum buradaki isot ve baharat seviyesi biraz fazla geldi açıkçası bana. Lahmacun hamuru ve et tadının bütünlüğünü fazla baharat bence biraz gölgeliyor. Yine tercih meselesi ama etten mi isottan mi geldiğini anlayamadığım elimi boyayan yağlı bir tabaka var.(Son resimde görebilirsiniz) Ben ki yağlı tarafını seven biriyim etin ama burada tattığım lahmacunda bana göre damakta fazla yağlı bir tabaka bırakıyor.


İlk ziyaretimde de Ruhha benzer bir tat deneyimi yaşatmıştı, genel olarak Ruhha ‘nın lahmacununu değerlendirmem gerekirse hamurunu iyi diyebileceğim bir düzeyde bulsam da iç harcın damakta bıraktığı biraz fazla baharatlı ve yağlı tabakanın lahmacunun genel karakterini etkilediğini düşünüyorum. Tabi ki bu göreceli bir şey kimisi daha baharatlı daha yağlı iç harç sever…

5 üzerinden puanlama

Lahmacun 3,5
Lezzet/Fiyat Oranı 3,5
Genel Değerlendirme 3,5

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir