Pizzeria Il Pellicano

Bir önceki ziyaretimde Pizzeria Il Pellicano ‘ya biraz erken gidip deneyimleyememiştim bu sefer uygun saati tutturdum ve deneme fırsatı buldum.

Tercihimi formaggi pizzadan yana kullandım. Formaggi mozerella, parmesan, scamorza ve gorgonzola peynirlerinden oluşan 4 peynirli diyebileceğimiz bir pizza. İtalyan bir pizza ustasını izleyerek pizzamın yapılışını izlemek oldukça keyifli bir deneyim. Pizza fırınında kolaya kaçılmayarak odun fırını kullanılmış öyle de olması gerekli zaten ama odun fırını bulamadığımız İtalyan pizzası yapan yerler de var.

Gelelim pizzaya hamurundan başlayalım özellikle beğendiğim taraf usta 3. fotoğrafta göreceğiniz gibi eliyle açarken kenarlara doğru hava doldurmuş bu da pizza kenarlarının hem yumuşak hem gevrek olmasını sağlamış. Pizza malzemesi kenarların dibine kadar yayılmamış, pizzanın hamurunun sade tadını böylece tatmak isteyenler için ideal. Hamur karakterini genel anlamıyla beğendim, odun fırını tadını damağa verebilen bir yapısı var. Eleştirim Napoli pizzası bence biraz daha puf puf biraz daha kalınca olmalı benim tercihim bu yönde . Pizza tabanını incelediğimizde benim dalmaçyalı diye tabir ettiğim hamurdaki izlerini görebilirsiniz bu Napoli pizzasının bir işaretidir. Malzemeye geçersek peynirlerin uyumunu ve malzeme tabanıyla bütünlüğünü beğendim. Malzeme kurutulmamış ve alt tabana nem verme kabul edilebilir sınırlarda kalmış yalnız malzemenin yoğunlukta olduğu orta noktalarda hafif bir tıkız kıvam var. Hamurun rutubet oranı daha yüksek ve biraz daha kalınca olsa daha iyi bir yapıda olabileceğini düşünüyorum.

Bu arada hem pizzadan bahsedeceğim hem de tadım yapacağım bir video çekmeyi düşünüyorum belki bu düşüncemi yakın zamanda hayata geçirir, fotoğraf ve yazı ile değilde bir video ile karşınıza çıkarım 🙂

Yukarıda belirttiğim hamurla ilgili konu dışında Pizzeria Il Pellicano ‘nun (İstanbul şartlarında) iyiye yakın bir pizzacısı olduğunu söyleyebilirim. Yolunuz Moda’ya düşerse deneyebilirsiniz.

5 üzerinden puanlama

Formaggi Pizza 4
Lezzet/Fiyat Oranı 4
Genel Değerlendirme 4H

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir