Bunco

Haftasonu ve yine bir avm günü durum böyle olunca avm içinde bir şeyler yenecek alternatiflere bir göz atarken Bunco ‘yu görerek, eşimle denemeye karar veriyoruz. Firma Sushico firmasının yan kuruluşu. Bun (boa) Uzakdoğu kökenli buharda pişirilen pofuduk tatlı ekmeklerin arasına farklı malzemeler konularak hazırlanıyor.

Bir kaç ceşit bun seçeneği var acılı, fesleğenli, mürekkep balıklı gibi. İç malzeme olarak da dana tandır, falafel,ördek, ton balığı, çıtır tavuk gibi seçenekler var. Dana tandır acılı , falafel pancarlı ,ton balık acılı , meksika usulü tavuk fesleğenli olmak üzere 4 farklı ceşidini deneyimledim.

Genel bir yorum yaparsam iç harç olarak miktar ve lezzeti yeterliydi. Bunların sos dengeleri de iyiydi. Kişiden kişiye tamamen değişebilir tabi ki ben içlerinde falafelli ve dana tandırlı olanı diğerlerinden 1 tık daha fazla beğendim. Bun ekmeklerin pofuduk görünüşüne bakarak çok yağlı olduğunu düşünsem de deneyimlediğimde düşündüğümden daha az yağlı olduğunu gördüm. Buharda pişen bu ekmek damakta çok baz bir tat bırakıyor, bıraktığı tat biraz daha fast food karakterinden uzaklaşacak şekilde geliştirilse bence daha iyi bir lezzet yakalanırdı. Bir de patatesler frozen bir fast food mekanın da yadırganacak bir durum olmasa da fark yaratmak için taze kullanılabilirdi.

Sonuca gelecek olursak burada deneyimlediğimiz yiyecek en nihayetinde bir fast food ürünü bu ürünü değerlendirirken fast food kıstaslarında rakiplerine göre değerlendirip kıyasladığımı belirtmek isterim. Bun için lezzeti muhteşem diyemem ama avm içinde çok bilinen fast food markalarını tercih etmektense aynı paraya fast food mantığından daha uzak ve çeşitli iç malzemeye farklı bun seçeneklerini tercih edilebilir diye düşünüyorum.

5 üzerinden puanlama

Bun 3,5
Lezzet/Fiyat Oranı 4
Genel Değerlendirme 3,5

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir